Velkommen til en trygg og begivenhetsrik festival

Vi er klare for Midt i matfatet, og ser fram til å møte nettopp deg i Vikingskipet.


Les mer

Ta med kollegaene på afterwork

Fredag den 17. september er det afterwork under Midt i matfatet i Vikingskipet, og kveldsåpent til 22:00. Denne kvelden avholdes også kokkekonkurranse hvor det skal avgjøres hvilken bedrift som har den beste hobbykokken på sin arbeidsplass.


Les mer

Foodtour Midt i matfatet

Delta på en sykkeltur i et eventyrlig kulturlandskap langs Mjøsas bredd med øl-, vin- og akevittsmaking underveis! Turen starter ved Stange stasjon og går innom flere ærverdige steder før vi inntar Hamar med middag og påfølgende overnatting.


Les mer

Kjøttauksjon av verdens mest eksklusive biffkjøtt

Under Midt i matfatet får du muligheten til å delta på kjøttauksjon av både utegris og verdens mest eksklusive biffkjøtt – nemlig kjøtt fra den japanske storfetypen wagyu.


Les mer

Lær deg å lage pølser på eget kjøkken

En av Innlandets fremste pølseambassadører og Hedmarks første kvinnelige pølsemaker, Hallgerd Tronsmoen, kommer til Midt i matfatet. Her vil hun vise hvordan du og jeg tar pølseproduksjon til eget kjøkken.


Les mer

Workshops med Gry Hammer

Gry Hammer er kjent for å fremme en sunn livsstil og bærekraftig mat via tradisjonsmat, kraftkoking og fermentering. Under Midt i matfatet kan du delta på workshops i surdeig, kombucha og fermentering av grønnsaker.


Les mer

Midt i matfatet må avlyses

Vi beklager å måtte meddele at Midt i matfatet 18-20. september må avlyses.


Les mer

Midt i matfatet 2020

Vi ønsker å kunne arrangere Midt i matfatet også i 2020. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra kommunelegen på at vi mest sannsynlig kan arrangere


Les mer

Tiltak som gjør Midt i matfatet trygt å besøke på dagens smittevernsregler

Alle besøkende må registrere seg og kjøpe billett online på forhånd. Ingen fysisk billettsalg ved inngang.


Les mer

Det store melkeslaget

Hvem er best til å melke ei ku: Arne Hjeltnes eller Zahid Ali? TV-profilen og komikeren barker sammen under årets Midt i matfatet.


Les mer

Hall i hallen

Under Midt i matfatet arrangeres flere spennende foredrag for deg som vil dykke dypere inn i brennaktuelle tema som berører dagens og morgendagens matindustri – og deg som forbruker.


Les mer

Midt i matfatet blir større

På bare seks år har mat- og landbruksfestivalen Midt i Matfatet vokst seg ut av Vikingskipet. Nå satser festivalen på mer fokus på bærekraftig mat- og landbruk og sprer aktiviteter over tre kommuner gjennom en hel uke.


Les mer

Hedmark bygdekvinnelag 80 år

Gjennom store deler av 1900-tallet har Norges Bygdekvinnelag vært samlingsorganisasjonen som jobber for kvinner i landbruket. I år feirer Hedmark Bygdekvinnelags avdeling 80 år og jubileet feires naturlig nok i Vikingskipet på Midt i matfatet.


Les mer

Lær om fermentering

Fermentering er en gammel konserveringsteknikk som er blitt supertrendy. Ved å fermentere grønnsaker og annen mat, lager du matvarer som er...


Les mer

Fingrene av (mat)fatet

Matentusiaster gled dere! Den morsomme og populære kokkekonkurransen kommer til Midt i Matfatet. Og vi får besøk av to av kokkene fra TV-programmet.


Les mer

Chilli Challenge på Midt i matfatet

Tommy Østhagen inviterer og utfordrer deg til å teste hvor mye du tåler. Seks deltakere konkurrerer og begynner med en mild og aromatisk chili, og spiser seg oppover i styrkegradene.


Les mer

Helena og Sjokoladefabrikken

Har du lyst til å se hvordan ekte håndlaget sjokolade blir produsert?
Helena Frogner fra Kvarstad tar med seg «sjokoladefabrikken» hit til Midt i matfatet.


Les mer

Elevrekord til MiM

Det blir rekordmange skoleelever til årets Midt i matfatet. I år kommer hele 1750 elever fra ungdomskoler over hele Hedmark.


Les mer

Er du Norges beste potetskreller?

Norge er et potetland, og nordmenn ligger antakeligvis i verdenstoppen i potetskrelling. Men hvem er best i Norge?


Les mer