Velkommen til en trygg og begivenhetsrik festival

Vi er klare for Midt i matfatet, og ser fram til å møte nettopp deg i Vikingskipet.


Read More

Ta med kollegaene på afterwork

Fredag den 17. september er det afterwork under Midt i matfatet i Vikingskipet, og kveldsåpent til 22:00. Denne kvelden avholdes også kokkekonkurranse hvor det skal avgjøres hvilken bedrift som har den beste hobbykokken på sin arbeidsplass.


Read More

Foodtour Midt i matfatet

Delta på en sykkeltur i et eventyrlig kulturlandskap langs Mjøsas bredd med øl-, vin- og akevittsmaking underveis! Turen starter ved Stange stasjon og går innom flere ærverdige steder før vi inntar Hamar med middag og påfølgende overnatting.


Read More

Kjøttauksjon av verdens mest eksklusive biffkjøtt

Under Midt i matfatet får du muligheten til å delta på kjøttauksjon av både utegris og verdens mest eksklusive biffkjøtt – nemlig kjøtt fra den japanske storfetypen wagyu.


Read More

Lær deg å lage pølser på eget kjøkken

En av Innlandets fremste pølseambassadører og Hedmarks første kvinnelige pølsemaker, Hallgerd Tronsmoen, kommer til Midt i matfatet. Her vil hun vise hvordan du og jeg tar pølseproduksjon til eget kjøkken.


Read More

Workshops med Gry Hammer

Gry Hammer er kjent for å fremme en sunn livsstil og bærekraftig mat via tradisjonsmat, kraftkoking og fermentering. Under Midt i matfatet kan du delta på workshops i surdeig, kombucha og fermentering av grønnsaker.


Read More

Midt i matfatet må avlyses

Vi beklager å måtte meddele at Midt i matfatet 18-20. september må avlyses.


Read More

Midt i matfatet 2020

Vi ønsker å kunne arrangere Midt i matfatet også i 2020. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra kommunelegen på at vi mest sannsynlig kan arrangere


Read More

Tiltak som gjør Midt i matfatet trygt å besøke på dagens smittevernsregler

Alle besøkende må registrere seg og kjøpe billett online på forhånd. Ingen fysisk billettsalg ved inngang.


Read More

Det store melkeslaget

Hvem er best til å melke ei ku: Arne Hjeltnes eller Zahid Ali? TV-profilen og komikeren barker sammen under årets Midt i matfatet.


Read More

Hall i hallen

Under Midt i matfatet arrangeres flere spennende foredrag for deg som vil dykke dypere inn i brennaktuelle tema som berører dagens og morgendagens matindustri – og deg som forbruker.


Read More

Midt i matfatet blir større

På bare seks år har mat- og landbruksfestivalen Midt i Matfatet vokst seg ut av Vikingskipet. Nå satser festivalen på mer fokus på bærekraftig mat- og landbruk og sprer aktiviteter over tre kommuner gjennom en hel uke.


Read More

Hedmark bygdekvinnelag 80 år

Gjennom store deler av 1900-tallet har Norges Bygdekvinnelag vært samlingsorganisasjonen som jobber for kvinner i landbruket. I år feirer Hedmark Bygdekvinnelags avdeling 80 år og jubileet feires naturlig nok i Vikingskipet på Midt i matfatet.


Read More

Lær om fermentering

Fermentering er en gammel konserveringsteknikk som er blitt supertrendy. Ved å fermentere grønnsaker og annen mat, lager du matvarer som er...


Read More

Fingrene av (mat)fatet

Matentusiaster gled dere! Den morsomme og populære kokkekonkurransen kommer til Midt i Matfatet. Og vi får besøk av to av kokkene fra TV-programmet.


Read More

Chilli Challenge på Midt i matfatet

Tommy Østhagen inviterer og utfordrer deg til å teste hvor mye du tåler. Seks deltakere konkurrerer og begynner med en mild og aromatisk chili, og spiser seg oppover i styrkegradene.


Read More

Helena og Sjokoladefabrikken

Har du lyst til å se hvordan ekte håndlaget sjokolade blir produsert?
Helena Frogner fra Kvarstad tar med seg «sjokoladefabrikken» hit til Midt i matfatet.


Read More

Elevrekord til MiM

Det blir rekordmange skoleelever til årets Midt i matfatet. I år kommer hele 1750 elever fra ungdomskoler over hele Hedmark.


Read More

Er du Norges beste potetskreller?

Norge er et potetland, og nordmenn ligger antakeligvis i verdenstoppen i potetskrelling. Men hvem er best i Norge?


Read More