Velkommen til en trygg og begivenhetsrik festival
Vi er klare for Midt i matfatet, og ser fram til å møte nettopp deg i Vikingskipet.
Ta med kollegaene på afterwork
Fredag den 17. september er det afterwork under Midt i matfatet i Vikingskipet, og kveldsåpent til 22:00. Denne kvelden avholdes også kokkekonkurranse hvor det skal avgjøres hvilken bedrift som har den beste hobbykokken på sin arbeidsplass.
Foodtour Midt i matfatet
Delta på en sykkeltur i et eventyrlig kulturlandskap langs Mjøsas bredd med øl-, vin- og akevittsmaking underveis! Turen starter ved Stange stasjon og går innom flere ærverdige steder før vi inntar Hamar med middag og påfølgende overnatting.
Kjøttauksjon av verdens mest eksklusive biffkjøtt
Under Midt i matfatet får du muligheten til å delta på kjøttauksjon av både utegris og verdens mest eksklusive biffkjøtt – nemlig kjøtt fra den japanske storfetypen wagyu.
Lær deg å lage pølser på eget kjøkken
En av Innlandets fremste pølseambassadører og Hedmarks første kvinnelige pølsemaker, Hallgerd Tronsmoen, kommer til Midt i matfatet. Her vil hun vise hvordan du og jeg tar pølseproduksjon til eget kjøkken.
Workshops med Gry Hammer
Gry Hammer er kjent for å fremme en sunn livsstil og bærekraftig mat via tradisjonsmat, kraftkoking og fermentering. Under Midt i matfatet kan du delta på workshops i surdeig, kombucha og fermentering av grønnsaker.
Midt i matfatet må avlyses
Vi beklager å måtte meddele at Midt i matfatet 18-20. september må avlyses.
Midt i matfatet 2020
Vi ønsker å kunne arrangere Midt i matfatet også i 2020. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra kommunelegen på at vi mest sannsynlig kan arrangere
Tiltak som gjør Midt i matfatet trygt å besøke på dagens smittevernsregler
Alle besøkende må registrere seg og kjøpe billett online på forhånd. Ingen fysisk billettsalg ved inngang.
Det store melkeslaget
Hvem er best til å melke ei ku: Arne Hjeltnes eller Zahid Ali? TV-profilen og komikeren barker sammen under årets Midt i matfatet.
Hall i hallen
Under Midt i matfatet arrangeres flere spennende foredrag for deg som vil dykke dypere inn i brennaktuelle tema som berører dagens og morgendagens matindustri – og deg som forbruker.
Midt i matfatet blir større
På bare seks år har mat- og landbruksfestivalen Midt i Matfatet vokst seg ut av Vikingskipet. Nå satser festivalen på mer fokus på bærekraftig mat- og landbruk og sprer aktiviteter over tre kommuner gjennom en hel uke.
Hedmark bygdekvinnelag 80 år
Gjennom store deler av 1900-tallet har Norges Bygdekvinnelag vært samlingsorganisasjonen som jobber for kvinner i landbruket. I år feirer Hedmark Bygdekvinnelags avdeling 80 år og jubileet feires naturlig nok i Vikingskipet på Midt i matfatet.
Lær om fermentering
Fermentering er en gammel konserveringsteknikk som er blitt supertrendy. Ved å fermentere grønnsaker og annen mat, lager du matvarer som er...
Fingrene av (mat)fatet
Matentusiaster gled dere! Den morsomme og populære kokkekonkurransen kommer til Midt i Matfatet. Og vi får besøk av to av kokkene fra TV-programmet.
Chilli Challenge på Midt i matfatet
Tommy Østhagen inviterer og utfordrer deg til å teste hvor mye du tåler. Seks deltakere konkurrerer og begynner med en mild og aromatisk chili, og spiser seg oppover i styrkegradene.
Helena og Sjokoladefabrikken
Har du lyst til å se hvordan ekte håndlaget sjokolade blir produsert?
Helena Frogner fra Kvarstad tar med seg «sjokoladefabrikken» hit til Midt i matfatet.
Elevrekord til MiM
Det blir rekordmange skoleelever til årets Midt i matfatet. I år kommer hele 1750 elever fra ungdomskoler over hele Hedmark.
Er du Norges beste potetskreller?
Norge er et potetland, og nordmenn ligger antakeligvis i verdenstoppen i potetskrelling. Men hvem er best i Norge?