Matentusiaster gled dere! Den morsomme og populære kokkekonkurransen kommer til Midt i matfatet lørdag 22. september.

– Dette blir kjempegøy! Vi får besøk av to av kokkene fra TV-programmet, Charlotte og Benedicte, som skal lose hver sin lokalkjendis gjennom konkurransen, forteller Bente Ekeberg Bodin.

For de som ikke vet hva «Fingrene av Fatet» er: to kjente personer får 30 minutter på seg til å lage en rett som er forhåndsbestemt. De får hver sin kokk med på laget … men … kokkene får bare røre maten i til sammen 30 sekunder.

Endelig er det klart hvem som deltar i den morsomme konkurransen. «Gufrid» (Bjørn Kleven) er den munnrappe budeia som gjennom mange år har knadd mang en lattermuskel i distriktet, mens Håkon Marius Kvæken er en av de mest profilerte bøndene heromkring. Også han er ikke ukjent for å lire av seg slagferdige vittigheter.

Mens Gufrid har proklamert at det eneste hun kan lage er karbonader med egg, er det mer ukjent hva Kvæken har å vise til av kokkeferdigheter. Midt i matfatet-sjef Bente Ekeberg Bodin er uansett veldig fornøyd med deltakerne.

– Jeg er så glad for at nettopp disse ble med, og gleder meg til å se hva de kommer til å kokkelere frem. Men aller mest til å høre dem bable i vei. Dette blir morsomt! – sier Bodin.

På TV er programmet inne i sin fjerde sesong, og alle sesongene ligger ute på TV2 Sumo – for de som vil varme opp i forkant.