PRESSEMELDING!

Avlysning av Midt i matfatet 2023

Vi må dessverre meddele at Midt i matfatet som var planlagt i Vikingskipet 15-17.september 2023 må avlyses. Bakgrunnen for avlysningen er at vi har utfordringer med å få arrangementet økonomisk bærekraftig. I et presset marked, har ikke bedriftene og det offentlige økonomi til å bidra på samme måte som tidligere og dette gir også utslag for oss som arrangør.

Midt i matfatet ble for første gang arrangert i 2014, for å fremme næringen og vise hele næringskjeden fra jord til bord. I oppstarten var Midt i matfatet et samarbeid mellom Hamar Olympiske Anlegg, samvirkebedriftene og Hedmark Bondelag med kommuner og Fylkeskommunen på laget. Småskalaprodusenter og større bedrifter innen mat og landbruk har bidratt til en opplevelse for både liten og stor. Det har vært yrende liv med aktiviteter, kurs og konkurranser gjennom hele helgen.

Midt i matfatet har også vært en arena hvor de Videregående skolene i området har bidratt for å rekruttere inviterte ungdomsskoleelever til å velge yrker innen restaurant og matfag, matindustri og landbruk. Det har vært mange år med gode opplevelser og et fint samarbeid med både utstillere og andre som har bidratt til en fin festival. Derfor er det veldig trist å måtte si at Midt i matfatet blir avlyst.
Vi vil takke alle samarbeidspartnere, utstillere og publikum for mange fine år på Midt i matfatet!

NM I POTETSKRELLING FORTSETTER.

I flere år har Vikingskipet sammen med Hedmark Bygdekvinnelag, Graminor og Hoff arrangert NM i potetskrelling med kvalifiseringer i flere fylker. I år har det virkelig skutt fart med kvalifiseringer på mange andre matfestivaler som skulle ende opp med en storslått finale under årets Midt i matfatet. Blant de største kvalifiseringsstedene er Dyrskun i Telemark, MatLarm i Oslo og Helt på Jordet på Lena.

Finaledagen som skulle vært 16.09.2023 i Vikingskipet flyttes til LØRDAG 14.10.2023 på Berg Vestre Gård i Løten. Her vil finalen foregå i det store publikumsteltet under arrangementet Landbruk og Sirkus, hvor Håkon Marius Kvæken er sirkusdirektør.

I tillegg til NM i potetskrelling stiller Hedmark Bygdekvinnelag med lag og medlemmer, aktiviteter og smaker tilsvarende det som var planlagt på Midt i matfatet.

Våre sponsorer er med, og vi skal gjøre dette til en flott avslutning og kåring av Norgesmester i Potetskrelling 2023.