Workshops med Gry Hammer

Gry Hammer er kjent for å fremme en sunn livsstil og bærekraftig mat via tradisjonsmat, kraftkoking og fermentering. Under Midt i matfatet kan du delta på workshops i surdeig, kombucha og fermentering av grønnsaker.

Workshop i surdeig – fredag kl. 18:00

Grunnlaget for å kunne bake surdeigsbrød er en surdeigskultur som består av naturlige gjærsporer i melet og melkesyreproduserende bakterier. Gry Hammer viser hvordan du mater, steller og pleier din surdeigsstarter. Hun forteller også hvorfor surdeig er bra for fordøyelse og helse.

Workshop i kombucha – lørdag kl. 13:00

Få kjennskap til helsefordelene med den 2000 år gamle fermenterte drikken kombucha. Gry Hammer forteller hvorfor kombucha kan være en god fordøyelseshjelper. Hun vil også vise hvordan du lager kombucha og tar vare på din kombuchakultur.

Workshop i fermentering – søndag kl. 13:00

Ved å melkesyregjære (fermentere) grønnsaker og andre råvarer, lager du mat som er sunn og næringsrik. Gry Hammer gir deg tips om hvordan du kan bruke melkesyregjærede grønnsaker til blant annet klassisk surkål.

Det kreves ingen påmelding, og det er gratis for de besøkende i Vikingskipet å delta.

Om Gry Hammer

Gry Hammer er forfatter av flere mat- og helsebøker, matentusiast, blogger, livskunstner, yogalærer og guru på fermentering og kraftkoking i Norge. Hun har skrevet bøkene «Fermentering», «Fermentert mat og drikke» og «Den moderne jeger».

Hammer er lidenskapelig opptatt av å ivareta hele mennesket. Hun er kjent for sin tidvis skarpe penn og sine inspirerende foredrag, kurs og online-kurs. Gry driver nettstedet gryhammer.no og fikk Matprisen 2017 Årets blogger for bloggen frajordtilbord.no