Hedmark bygdekvinnelag 80 år

Gjennom store deler av 1900-tallet har Norges Bygdekvinnelag vært samlingsorganisasjonen som jobber for kvinner i landbruket. I år feirer Hedmark Bygdekvinnelags avdeling 80 år og jubileet feires naturlig nok i Vikingskipet på Midt i matfatet.

– Det kommer til å være mange aktiviteter, både på stand og på scenen. Dette blir minneverdig sier Sanna Røhr, leder i Hedmark.

Kafé med merForeningen stiller med en stand og en kafé som også holder tradisjonsmatskole for de som vil lære å steke med takke. Det blir lokale spesialiteter som «pjalt» fra Østerdalen og/eller «stomp» fra Trysil. I tillegg kan man smake seg gjennom fantastiske retter fra hele Hedmark. På scenenLørdag kl 16 markeres jubileet fra scenen med pianist Roger Andreassen og operasanger Bernt Ola Volungholen, som også er konferansier. I tillegg blir det arrangert bunad og folkedraktparade med mingling foran scenen etterpå. Da kan man også få smake på norsk tradisjonsmat. – Husk at det ikke bare er bunader, men også folkedrakter. Jeg er selv fra Finland og kommer til å ha på meg en finsk nasjonaldrakt, for eksempel. Alle får være med, sier Sanna Røhr.