Lær om fermentering - den nye mattrenden


Fermentering - et foredrag av Gry Hammer

Midt i matfatet - Lørdag 21.09 kl. 12:00


Under Midt i Matfatet får vi besøk av Gry Hammer, en av Norges fremste fermenteringseksperter. Hun er forfatter av flere mat- og helsebøker, matentusiast, blogger, livskunstner, yogalærer og guru på fermentering og kraftkoking i Norge.

Hun er lidenskapelig opptatt av å ivareta hele mennesket. Hun er kjent for sin tidvis skarpe penn og sine inspirerende foredrag, kurs og online-kurs. Gry driver nettstedet gryhammer.no og fikk Matprisen 2017 Årets blogger for bloggen fra jordtilbord.no.

Fermentering er en gammel konserveringsteknikk som er blitt supertrendy. Ved å fermentere (melkesyregjære) grønnsaker og annen mat, lager du matvarer som er sunne og næringsrike. Spesielt bra for deg som trenger en bedre bakteriebalanse i tarmen. I foredraget Fermentering, vil Gry presentere begrepet fermentering og forklare inngående hva som skjer og hva som er hensikten bak å fermentere ulike matemner. Foredraget settes i historiske rammer, men det fokuseres også på hvordan korn, melk og ulike grønnsaker kan behandles for optimal fordøyelse og næringsopptak, i vår tid. Gry Hammer er en av Norges fremste fermenteringseksperter, og har skrevet bøkene «Fermentering», «Fermentert mat og drikke» og «Den moderne jeger».