Midt i matfatet blir større

På bare seks år har mat- og landbruksfestivalen Midt i matfatet vokst seg ut av Vikingskipet. Nå satser festivalen på mer fokus på bærekraftig mat- og landbruk og sprer aktiviteter over tre kommuner gjennom en hel uke.

– Dette er utrolig spennende. Vi ser at næringslivet, både gründere og etablerte bedrifter har en enorm vilje og engasjement for mer fokus på «det grønne» så det er god tajming for å utvide Midt i matfatet, sier daglig leder for festivalen Bente Ekeberg Bodin.

Tre kommuner er medProgrammet er fortsatt under utvikling og det blir foredrag og aktiviterer i Stange, Ringsaker og Hamar gjennom uka før festivalen ender opp i Vikingskipet.– Nå har Midt i matfatet blitt en tverrkommunal festival. Det er noe som skjer i Stange, noe i Ringsaker og noe her på Hamar. Selve arrangementet i Vikingskipet vil være som man er vant til med et vell av utstillere og aktiviteter sier direktør i Hamar Olympiske Anlegg, Viggo Sundmoen. Nesten en hel ukeI år blir festivalen å vare fra tirsdag 17. september og gjennom helga tom 22. september. Allerede neste år legger festivalen opp til å bli en hel ukes festival. – Med all pågangen vi ser nå, tror vi det blir en smal sak å fylle en uke med fantastiske matprodusenter, lokale aktiviteter for hele familien og interessante foredrag for næringslivet, sier Bente entusiastisk.