Foodtour Midt i matfatet

Delta på en sykkeltur i et eventyrlig kulturlandskap langs Mjøsas bredd med øl-, vin- og akevittsmaking underveis! Turen starter ved Stange stasjon og går innom flere ærverdige steder før vi inntar Hamar med middag og påfølgende overnatting. Neste dag sykler vi bort til Vikingskipet for å besøke mat- og landbruksfestivalen Midt i matfatet. Meld deg på i dag – begrenset antall plasser!

Bestill billett her

Lørdag 18.september

Start

Oppmøte ved Stange stasjon kl. 09:45 hvor du tas imot av guide Ingerine Amundsen fra Foodtours Innlandet/Mjøsgårdene. Sykler fordeles til de som ikke har med egne.


1. Røhne Nedre med omvisning, dugurd og kaffe

Vi sykler sørover langs jernbanen til vår første stopp, vakre Røhne Nedre. Der møter vi vertskapet Karoline Finstad Vold og Erling Vold. Røhne nedre er en aktiv gård med korn- og oljevekster på jordene og kyllinger i kyllinghuset. De har salmakerverksted og eget ølbryggeri. Vertskapet forteller om dagens virksomhet på gården før Karoline forvandles til keiserinne Josephine og gir oss en omvisning i det fantastiske Napoleons-rommet. Etter omvisningen serveres dugurd og kaffe i den hyggelige stua fra 1600-tallet.


2. Balberg med øl fra Røhne bryggerhus

Neste etappe går til den vakre husmannsplassen Balberg hvor vi får servert et glass øl fra Røhne bryggerhus. Balberg er husmannsplass under gården Store Ree og en av de få husmannsplassene på Hedmarken der både den særpregede tømmerstuen, tømmerlåven med fjøs og stall, samt skjul er bevart. Balberg er restaurert og fredet av riksantikvaren.


3. Fredheim gård med smaksprøver fra gårdsutsalget

Neste etappe går gjennom Vestbygdas vakre og åpne kulturlandskap, langs store og små gårder med Mjøsa som perfekt bakgrunn. Vi stopper hos Louise Gjør på Fredheim gård. Der får vi høre om gårdsdriften og får smaksprøver fra det innbydende gårdsutsalget.

4. Atlungstad Brenneri med historie, lunsj og akevittsmaking

Det nærmer seg lunsjtid, og den skal vi innta på prisbelønte Atlungstad Brenneri - et unikt kulturminnested hvor du får oppleve norsk industriarkitektur, brennerihistorie og norsk akevittproduksjon de siste 150 år. Vi får servert «Brenneriets smaksplanke» i restauranten mens vi tester ut tre ulike akevitter. Brenneriet er medlem av De Historiske Hotel & Spisesteder.


5. Domkirkeodden med Hamardomen og urtehagen

Mette og fornøyde fortsetter vi langs strandpromenaden ved Mjøsas bredd helt ut til Domkirkeodden. Vi passerer Hamars nye «sydenparadis» Mjøsfronten, Skibladnerbrygga og det berømte stupetårnet på Koigen. På Domkirkeodden stopper vi og beundrer Hamardomen og den fantastiske urtehagen før vi sykler tilbake til sentrum og byens nye og spennende Matkvartal.


6. Matkvartalet med spennende smaker fra flere steder

Entusiastiske kokker og matelskere serverer oss spennende smaker fra spisestedene Safran, Gordita og John Bs BBQ i Matkvartalet. Vi kjøper drikkevarer hos bryggerimester Jeremy Metzger.


7. Clarion Collection Hotel Astoria med innsjekking og kveldsmat

Fulle av inntrykk og gode matopplevelser booker vi oss inn på Clarion Collection Hotel Astoria i nabokvartalet for kveldsmat og en powernap. For kvelden er ennå ung og det er Oktoberfest på Stortorget!


Søndag 19.september

Etter en god natts søvn med påfølgende frokost, sykler vi bort til Vikingskipet og Mat- og landbruksfestivalen «Midt i matfatet».

Midt i matfatet byr på spennende mat- og drikkeopplevelser fra både inn- og utland og har naturligvis et ekstra fokus på hva Innlandets spiskammer har å tilby.Gjennom å pirre smaksløker, skal vi også pirre nysgjerrighet på hvor maten kommer fra, og hva som må til av hardt arbeid helt fra opprinnelsen til den kommer på bordet.

Praktiske opplysninger

Arrangeres for minimum 6/maksimum 12 deltakere.• Pris pr person kr 2.590, - som inkluderer- Sykkeltur og entrè alle stoppesteder med tilhørende bespisning som beskrevet over.- Overnatting i dobbeltrom med kveldsmat og frokost på Clarion Collection Hotel Astoria. (Tillegg for enkeltrom kr 370,-.)- Inngangsbillett til Midt i matfatet i Vikingskipet på dag 2.

*Drikke til lunsjen og på Matkvartalet samt eventuell leie av sykkel kommer i tillegg.

Dato: Lørdag 18. – søndag 19. septemberStarttidspunkt: Kl. 09.45Sluttidspunkt for sykkelturen: Ca kl. 17.00

Bestill billett her