Artikkel

Kjøttauksjon av verdens mest eksklusive biffkjøtt

Under Midt i matfatet får du muligheten til å delta på kjøttauksjon av både utegris og verdens mest eksklusive biffkjøtt – nemlig kjøtt fra den japanske storfetypen wagyu.

Ringsaker-bonde Kristian Hovde er èn blant få norske oppdretterne av wagyu-kyr. Han kommer til Vikingskipet hvor det auksjoneres bort råvarer av utegris og wagyu-okser fra egen gårdsdrift lørdag den 18. september kl. 16.00.

Kjøp billett

Lokalt fra sommerbeite i Ringsaker

-Kvegrasen wagyu, som opprinnelig stammer fra Kobe i Japan, har en fantastisk kjøttkvalitet. Ekstra moro er det at den største storfeprodusenten i Ringsaker er en av få i Norge som avler fram og tilbyr storferasen wagyu, sier arrangementsansvarlig Bente Ekeberg Bodin i Hamar Olympiske Anlegg.

I tillegg til lokalt wagyu-kjøtt som er foredlet hos Brovold i Stange, blir det også auksjonert bort stykker av utegris som har beitet fritt ute på gården til Hovde i Veldre.

Det vil bli auksjonert bort stykningsdeler og samlekasser til svært lave utropspriser, så her er det bare å møte opp dersom du er interessert i eksklusive og stuttreiste råvarer som kommer fra sommerbeite.

Bestill billett til Innlandets store mat- og landbruksfestival Midt i matfatet nå, så slipper du kø ved ankomst!