Hall i hallen

Under Midt i matfatet arrangeres flere spennende foredrag for deg som vil dykke dypere inn i brennaktuelle tema som berører dagens og morgendagens matindustri – og deg som forbruker.

Fredag 17:00

Hai Hang – Stuttreist mat fra langreist kokk.

Hai Hang er en erfaren restaurantdriver ifra Brumunddal med flere spisesteder og catering selskaper på Hamar. Hai har stor fasinasjon for Fusion food etter at han arbeidet på Raffles i Singapore. Hais tolkning av Fusion food er mat som er inspirert ifra øst mot vest.  Lokale råvarer mot langreiste smaker!Hais motto:Livet er for kort til å spise dårlig mat!


Lørdag 12:00

Gry Hammer – Fermentering

Gry Hammer har gjennom en årrekke plassert seg som en av de beste og mest populære foredragsholderne innen mat. Hun viser og forteller hvordan man konserverer mat gjennom fermentering og det blir smaksprøver. Fermentering har blitt brukt gjennom århundrene og teknikkene er dessverre lite bruk i den jevne husholdning, men det er i ferd med å snu i følge Gry Hammer.


Lørdag 14:00

Karine Bogsti, Sirkula – Har du datoskrekk?

Karine Bogsti forteller hvordan man enkelt kan få mer av maten i magen og ikke i avfallet. Tips som gjør miljøet gladere og lommeboka tykkere. Hun kan blant annet fortelle hvordan 15 familier i Hedmark tok grep og reduserte matsvinnet med hele 75 prosent. Dette er et foredrag for deg som ønsker å bli en bedre og mer økonomisk forbruker.


Lørdag 15:00

Ølskole med Terje Aass

Mer info kommer.


Søndag 12:00 og 13:00

Sverre Lang Ree – To foredrag:

12:00: «Hvordan lykkes med økologisk planteproduksjon.»13:00: «Prosjekt om red. Co2 utslipp hos storfe»

Sverre Lang Ree er administrerende direktør på geno som har oppnådd internasjonal anerkjennelse for sine fremganger innen avl av storfe, og da spesielt rasen Norsk Rødt Fe. Men, han er også produsent av økologisk korn og han kommer for å holde to foredrag. Det første om at NRF blir grønnere: «Hvordan kan ny teknologi i avlsarbeidet bidra til at kua slipper ut mindre metangass i framtida?». Det andre handler om hvordan å lykkes med økologisk kornproduksjon, hvor han forteller om sine erfaringer og utreder om forskjellen til konvensjonell kornproduksjon.


Flere foredrag vil bli satt opp og vi oppdaterer programmet etter hvert som det blir klart.