Hall i hallen

Under Midt i matfatet arrangeres flere spennende foredrag for deg som vil dykke dypere inn i brennaktuelle tema som berører dagens og morgendagens matindustri – og deg som forbruker.

Fredag

Hai Hang – Stuttreist mat fra langreist kokk.

Hai Hang er en erfaren restaurantdriver ifra Brumunddal med flere spisesteder og catering selskaper på Hamar. Hai har stor fasinasjon for Fusion food etter at han arbeidet på Raffles i Singapore. Hais tolkning av Fusion food er mat som er inspirert ifra øst mot vest.  Lokale råvarer mot langreiste smaker!Hais motto:Livet er for kort til å spise dårlig mat!


Lørdag

Gry Hammer – Fermentering

Gry Hammer har gjennom en årrekke plassert seg som en av de beste og mest populære foredragsholderne innen mat. Hun viser og forteller hvordan man konserverer mat gjennom fermentering og det blir smaksprøver. Fermentering har blitt brukt gjennom århundrene og teknikkene er dessverre lite bruk i den jevne husholdning, men det er i ferd med å snu i følge Gry Hammer.


Lørdag

Karine Bogsti, Sirkula – Har du datoskrekk?

Karine Bogsti forteller hvordan man enkelt kan få mer av maten i magen og ikke i avfallet. Tips som gjør miljøet gladere og lommeboka tykkere. Hun kan blant annet fortelle hvordan 15 familier i Hedmark tok grep og reduserte matsvinnet med hele 75 prosent. Dette er et foredrag for deg som ønsker å bli en bedre og mer økonomisk forbruker.


Søndag

To foredrag:

«Hvordan lykkes med økologisk planteproduksjon.» - Kristian Narum«Prosjekt om red. Co2 utslipp hos storfe» - Hanna Storlien, GENO


Flere foredrag vil bli satt opp og vi oppdaterer programmet etter hvert som det blir klart.