Food tour 2023 Midt i matfatet

Opplev en eventyrlig tur med behagelig minibuss gjennom Stange Vestbygd med egen guide, omvisning i Napoleonrommet og dugurd på Røhne nedre, besøk og smaksprøver i gardsbutikken på Freheim gård, omvisning, «Brenneriets smaksplanke», akevittsmaking på Atlungstad Brenneri, samt pølsekurs i Vikingskipet. Inkluderer også inngangsbillett til Midt i matfatet i Vikingskipet lørdag og søndag.

Bestill billett her

Lørdag 16. september

Start

Oppmøte ved Stange stasjon kl. 10:00 hvor du tas imot av guide Ingerine Amundsen fra Food tours Innlandet/Mjøsgårdene. Gunnar Kjeverud er vår sjåfør og skal kjøre oss gjennom det eventyrlige kulturlandskapet med sin komfortable minibuss.


1. Røhne nedre med omvisning

Første stoppested er vakre Røhne nedre. Her møter vi vertskapet Karoline Finstad Vold og Erling Vold. Røhne nedre er en aktiv gård med korn og oljevekster på jordene og kyllinger i kyllinghuset. De har salmakerverksted og eget ølbryggeri. Vertskapet forteller om dagens virksomhet på gården før Karoline forvandles til keiserinne Josephine og gir oss en omvisning i det fantastiske Napoleonrommet. Etter omvisningen serverer Karoline dugurd med et glass øl og kaffe i den hyggelige stua fra 1600-tallet.

2. Fredheim gård

Så går turen vår gjennom det vakre og åpne kulturlandskapet langs store og små gårder med Mjøsa som perfekt bakgrunn. Stange Vestbygd ble i 2022 tildelt den nasjonale kulturlandskapsprisen.

Vi skal stoppe hos en helt spesiell gründer og bonde, Louise Gjør. Louise driver gården Fredheim. På gården har de 7500 verpehøns og stor grønnsaksproduksjon. Gårdsbutikken hennes er helt unik og ble kåret til Norges beste gårdsbutikk i 2021. Louise byr både på seg selv og på gårdens produkter.

3. Atlungstad Brenneri

Fra Fredheim er det ikke lange turen til prisbelønte Atlungstad Brenneri. Atlungstad Brenneri er et unikt kulturminne hvor du får oppleve norsk industriarkitektur, brennerihistorie og norsk akevittproduksjon de siste 150 år. Vi skal spise lunsj i brenneriets velrennomerte Spiseri. Der få vi servert «Brenneriets smaksplanke» mens vi tester ut tre ulike akevitter. Brenneriet er medlem av De Historiske Hotel & Spisesteder.

4. Vikingskipet Midt i matfatet

Mette og fornøyde kjører vår hyggelige sjåfør Gunnar oss direkte til Vikingskipet og Mat-og landbruksfestivalen Midt i matfatet. Nå skal vi på pølsekurs med pølsemaker Hallgerd Tronsmoen fra Gransjøberget. Hallgerd lærer oss hvordan vi kan lage kjempegode pølser på vårt eget kjøkken. Smaksprøver og oppskrifter følger selvsagt med.

Så blir det tid til å gå rundt i skipet og nyte matfestivalen med alt den har å by på. Midt i matfatet byr på spennende mat- og drikkeopplevelser fra både inn- og utland og har naturligvis et ekstra fokus på hva Innlandets spiskammer har å tilby. Gjennom å pirre smaksløker, skal vi også pirre nysgjerrighet på hvor maten kommer fra, og hva som må til av hardt arbeid helt fra opprinnelsen til den kommer bordet.

Slutt

Dørene stenges kl 18.00 og vi kjøres til Hamar stasjon.


Praktiske opplysninger

Turen starter på Stange stasjon og slutter på Hamar stasjon.

Pris pr person kr 1.490,-Dette inkluderer en eventyrlig tur med behagelig minibuss gjennom Stange Vestbygd medegen guide, omvisning i Napoleonrommet og dugurd på Røhne nedre, besøk og smaksprøveri gardsbutikken på Freheim gård, omvisning, «Brenneriets smaksplanke» og akevittsmakingpå Atlungstad Brenneri, samt pølsekurs i Vikingskipet. Inkluderer også inngangsbillett til Midt i matfatet i Vikingskipet lørdag og søndag.

Billetten til Vikingskipet er gyldig i to dager.

Det er mulighet for overnatting til en gunstig pris på Clarion Collection Hotel Astoria.

*Drikke til lunsjen utenom akevitt og evt. overnatting på Clarion Collection Hotel Astoria kommer i tillegg.

Starttidspunkt: Kl 10.00Sluttidspunkt: Ca Kl 18.30

Turen gjennomføres med 15 påmeldt.

Bestill billett her