Er du helt rå til å skrelle poteter?

Da har du muligheten til å bli norgesmester under NM i potetskrelling. Hent fram favorittskrelleren fra kjøkkenskuffen, meld deg på kvalifisering lokalt og skrell deg fram til en finaleplass i Vikingskipet lørdag 16. september.

Slik foregår konkurransen

Etter at du har meldt deg på, møter du opp for å delta i de innledende rundene (kvalifiseringene) som avvikles lokalt. Der vil hver deltaker få utdelt en bøtte med vann og poteter av sorten Nansen som er utviklet av Graminor på Hamar.

- Den som skreller flest poteter uten skallrester i løpet av to minutter på hvert kvalifiseringssted, går videre til finalen i Vikingskipet den 16. september. I finalen får du vist fram dine eminente skrelleferdigheter til en jury som er representert ved Bygdekvinnelaget, Graminor og HOFF, før Norges aller beste potetskreller kåres.Det er altså ikke bare mengden som teller, men også at man står igjen med flest poteter uten skallrester, sier leder i Hedmark Bygdekvinnelag, Oddrun Merete R. Sagevik.

Se kvalifiseringssteder

Alle kan delta

- Uavhengig av om du innehar et naturlig skrelletalent, er en dreven skreller eller kun ønsker å utfordre deg selv, kan du delta. Ta med favorittskrelleren din og møt opp, sier Sagevik. (Motoriserte potetskrellere kan ikke benyttes.)

10.000 i premie til norgesmesteren

I tillegg til å kunne smykke seg med den gjeve tittelen norgesmester i potetskrelling, vil vinneren premieres med 10.000 kroner.

Visste du forresten at...

… poteten er den matveksten som dyrkes i flest land i verden… poteten stammer fra Sør-Amerika, og fant veien til Norge rundt 1750… vi her til lands har om lag 100 potetarter… poteten er så hardfør at den kan dyrkes i hele landet – fra nord til sør… poteten er kjernesunn! Den er glutenfri, fettfattig og inneholder nesten alle næringsstoffer som kroppen trenger

NM i potetskrelling arrangeres av Midt i matfatet i samarbeid med Hedmark Bygdekvinnelag, Graminor og HOFF.