Lær deg å lage spekemat og pølser. På en folkelig og nedpå måte presenterer pølsemaker Hallgerd Tronsmoen hvordan du og jeg tar spekemat- og pølseproduksjon til eget kjøkken.
Pølsemaker Tronsmoen brenner nemlig for å få frem kjøkkenbenkgleden, eller hobbypølsemakeren, som hun også kaller det.
Spekematkurs – ett kurs lørdag kl. 12.00
Gjennom tre timer får du kyndig veiledning og demonstrasjon i hvordan du lager spekemat og spekepølser. Tronsmoen går gjennom prinsipper for hygiene, salting, tørking og optimal årstid for produksjon. Med utgangspunkt i kjøtt fra både vilt, storfe og svin demonstrerer hun hvordan du lager spekepølsedeig med ulike typer krydder
- Meld deg på, ta med kokkeforkle og møt opp, sier Hallgerd Tronsmoen.
Kurset er gratis for de besøkene i Vikingskipet, men krever påmelding. (Begrenset antall plasser)
Kunsten å få til riktig farse, krydderbalanse og bruk av urter, er blant temaene som pølsemakeren vil fortelle om og vise fram.
- Sekvensene foregår ved at jeg forklarer og viser produksjonen fra blanding i farsestadiet og frem til pølsene er klare for koking eller steking. Det er åpent for å stille spørsmål både underveis og etter, sier Tronsmoen.
Det kreves ingen påmelding, og kurset er gratis for de besøkende i Vikingskipet.