NB! Konkurransen utsettes til neste år grunnet smittevernhensyn. Dermed har du et helt år til å trene på potetskrelling. Lykke til!

Er du helt rå til å skrelle poteter?

Da har du muligheten til å bli norgesmester under NM i potetskrelling som avvikles søndag 19. september under Midt i matfatet. Ingen påmelding kreves, det eneste du trenger å gjøre er å ta med favorittskrelleren fra kjøkkenskuffen.

Slik foregår konkurransen

Møt opp for å delta i de innledende rundene (kvalifiseringene). Her vil hver deltaker få utdelt en bøtte med vann og poteter av sorten Nansen som er utviklet av Graminor på Hamar.

- De to som skreller flest poteter uten skallrester i løpet av ett minutt, går deretter videre til den to minutter lange finalen senere på dagen. De ferdigskrelte finalepotetene vil deretter kontrolleres av juryen som er representert ved Bygdekvinnelaget og Graminor før Norges aller beste potetskreller kåres.

Det er altså ikke bare mengden som teller, men også at man står igjen med flest poteter uten skallrester, sier leder i Hedmark Bygdekvinnelag, Sanna Røhr.

Alle kan delta

- Uavhengig av om du innehar et naturlig skrelletalent, er en dreven skreller eller kun ønsker å utfordre deg selv, kan du delta. Ta med favorittskrelleren din og møt opp, sier Røhr. (Motoriserte potetskrellere kan ikke benyttes.)

I tillegg til å kunne smykke seg med den gjeve tittelen norgesmester i potetskrelling, vil vinneren premieres.

Visste du forresten at...

… poteten er den matveksten som dyrkes i flest land i verden… poteten stammer fra Sør-Amerika, og fant veien til Norge rundt 1750… i Norge dyrkes over 300.000 tonn poteter årlig… vi her til lands har om lag 100 potetarter… poteten er så hardfør at den kan dyrkes i hele landet – fra nord til sør… poteten er kjernesunn! Den er glutenfri, fettfattig og inneholder nesten alle næringsstoffer som kroppen trenger

NM i potetskrelling arrangeres av Hedmark Bygdekvinnelag og Graminor.