Nytt av året under Midt i Matfatet, er NM i potetskrelling!

Nytt av året under Midt i matfatet er finale av Norgesmesterskapet i potetskrelling. Hit kommer de som har kvalifisert seg rundt omkring i landet under arrangementer av Norges Bygdekvinnelag.

 

Norge er et potetland, og nordmenn ligger antakeligvis i verdenstoppen i potetskrelling. Men hvem er best i Norge? Den beste av de beste skrellerne? Er det deg?

 

Påmelding

 

Hedmark:

Stangedagene 25.08.
Påmelding til Laila Dufseth. Tlf 415 19 594.

Jønsberg 26.8.
Påmeldinger: Sanna Røhr, jaakkolasanna@hotmail.com tlf: 412 79 133

De Nordiske Jakt- og Fiskedagene (Elverum) 11.8.
Påmeldinger: Sanna Røhr, jaakkolasanna@hotmail.com tlf: 412 79 133

Østfold:

Åpen Gård Grøtjern (Spydeberg) 19.8.
Påmeldinger: Liv Ragni Kjos, ja-magnu@online.no 482 06 517

 

Oppland:

Østre Slidre Bygdekvinnelag arrangerer kvalifisering på Landbruksdagen i Valdres (Fagernes)  18.8.
Kontaktperson: Anne Finnbråten, tlf. 99452094, annesinpost63@hotmail.com

Helt på Jordet (Østre Toten) 25.8.
Påmeldinger: Bjørnhild Ingunn Kihle, tlf. 480 38 536

Den norske potetfestivalen (Gran) 15.9.
Påmeldinger: Gran Handel og Håndverk,  post@ghh.no, tlf. 982 11 133, http://www.potetfestivalen.ghh.no/

 

Agderfylkene:

Naturligvis (Evje) 19.8.
Påmeldinger: Anne-Lill Fjell Roland, annelillfjell@gmail.com, tlf. 90683524

 

Vestfold:

Høstmarked av Sande Bygdekvinnelag (Sande)  1.9.
Påmeldinger: Sande Gamle Prestegård, Barbara de Haan, Barbara.deHaan@asker.kommune.no, tlf. 91777561

Bygdetunet Brår (Ramnes) 26.8
Påmeldinger:  aasemar@online.no, tlf. 90206807

 

Sør-Trønderlag:

Rissa Åpen Gård 26.8..
Påmeldinger: Marie Sollie, msoll2@online.no, tlf. 413 24 468
Påmeldinger: Kjersti N Furuseth, ngozi@broadpark.no, tlf. 416 95 477

 

 

 

 

 

Vinneren av finalen på Midt i matfatet får 10.000,- kroner og den gjeve tittelen Norges beste potetskreller.

 

Regler:

Regler for skrelling av poteter på Kvalifisering og for finalen på Midt i Matfatet 22. september 2018

 

  • Hver deltaker får utlevert en bøtte med vann og 2 kg Nansen poteter.
  • Hver deltager har med sin egen potetskreller til konkurransen.
  • Det skrelles i 3 minutter og de skrelte potetene blir veid.

 

NÅR:

Lørdag 22. september, kl 14:00