Lyst til å lære mer om akevitt?

Bli med på en masterclass i akevitt, en spennende reise i akevitthistorien, med kåseriet Klokkestreng & Cocktails. Akevittgeneralene Rune Laugen og Ivan Abrahamsen tar oss gjennom akevittuniverset på en underholdende måte mens de presenterer ulike typer akevitt med tilhørende smaksprøver.


Kåseri og tilhørende smaksprøver

De fleste av oss forbinder akevitten med julemåltidet. På foredraget vil duoen fra MEIR akevitt kåsere rundt akevittens historie og gi et innblikk i hvordan man kan forene smak, kultur og utvikling.

-Deltakerne skal rett og slett bli presentert for hvordan innovasjon skapes ut fra et historisk fundament. Akevitt har en lang historie. Vi ønsker å kombinere det å ta vare på historien samtidig som vi innoverer og kombinerer akevittens smak med utvikling og kultur, sier Rune Laugen.

Få tips og ta med hjem

-Vårt mål er å inspirere og få deltakerne til å skru på sansene. Akevitt har masse smak, og er for eksempel ypperlig å bruke i cocktails. Vi ønsker å lære bort noen enkle, praktiske tips som folk kan ta med seg hjem, sier Laugen.

Tidspunkt, pris og påmelding

Foredraget avholdes fredag den 16. september. Det starter klokken 18:00 og varer i om lag én time. Prisen er kr. 400 og inkluderer foredrag, smaksprøver og inngang til hele festivalen Midt i matfatet.

Kjøp billett

Om Rune Laugen og Ivan Abrahamsen

Rune Laugen og Ivan Abrahamsen driver selskapet MEIR akevitt, en arena for kåseri og opplevelser rundt akevitt. Begge har mastergrad i matvitenskap fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. De har også mange års erfaring med forskning og produktutvikling av mat og drikke.

Visste du at…
  • den første akevitten ble fremstilt for nærmere 500 år siden?
  • akevitt lages på samme måte som gin? Forskjellen er at akevitt smaksettes med karve mens gin lages med einebær
  • aquavita betyr livets vann?
  • akevitt ble produsert av korn før potetene ble dominerende?
  • akevittens dag feires 13. april?