
Foto: Norges Bygdekvinnelag – NBK
Lær deg tradisjonsrik takkebakst
Har du lyst til å lære deg tradisjonsrik takkebakst fra Hedmark? Nå får du muligheten hvis du møter opp på bygdekvinnetunet under årets Midt i matfatet. Hedmark Bygdekvinnelag er på plass alle de tre dagene med baking og formidling av tradisjon og takkegodt fra Hedmark.
Tradisjon og takkegodt fra Hedmark
- Her kan du oppleve og lære tradisjoner og kulturen rundt takkebakst fra distriktet. Hele helgen vil fem takker surre og gå på bygdekvinnetunet i Vikingskipet. Det å møtes til takkebakst er tradisjon og en viktig kulturbærer, sier distriktsleder i Hedmark Bygdekvinnelag, Oddrun Merete Rosvoll Sagevik.
Erfarne takkebakere fra bygdekvinnelaget viser deg fremgangsmåten og serverer smaksprøver på bl.a. sirupstynnkake, pjalt, pannerusk, stomp, potetlefser, flatbrød, sveler og fredagslefsa.

Foto: Norges Bygdekvinnelag – NBK
Bli sjef over tacolefsa – bak din egen!
Fredag ettermiddag lanserer vi en egen, norsk lefse, nemlig fredagslefsa. Møt opp, lær å lage din egen lefse og imponer tacogjestene dine fredagene fremover.
- Helt siden vi fant opp bålet og kornet, har vi spist flate brød og lefser. Som for 300 år siden, spiser nordmenn lefser så å si hver uke – til fredagstacoen. Hva er vel mer naturlig enn å få en egen, norsk tacolefse? Nå kan du lære å lage din egen – mye morsommere og mye bedre på smak, sier Sagevik.

Foto: Norges Bygdekvinnelag – NBK