Foto: Norges Bygdekvinnelag – NBK

Lær deg tradisjonsrik takkebakst

Har du lyst til å lære deg tradisjonsrik takkebakst fra Hedmark? Nå får du muligheten hvis du møter opp på bygdekvinnetunet under årets Midt i matfatet. Hedmark Bygdekvinnelag er på plass alle de tre dagene med baking og formidling av tradisjon og takkegodt fra Hedmark.

kjøp billett her

Tradisjon og takkegodt fra Hedmark

- Her kan du oppleve og lære tradisjoner og kulturen rundt takkebakst fra distriktet. Hele helgen vil fem takker surre og gå på bygdekvinnetunet i Vikingskipet. Det å møtes til takkebakst er tradisjon og en viktig kulturbærer, sier distriktsleder i Hedmark Bygdekvinnelag, Oddrun Merete Rosvoll Sagevik.

Erfarne takkebakere fra bygdekvinnelaget viser deg fremgangsmåten og serverer smaksprøver på bl.a. sirupstynnkake, pjalt, pannerusk, stomp, potetlefser, flatbrød, sveler og fredagslefsa.

Foto: Norges Bygdekvinnelag – NBK

Bli sjef over tacolefsa – bak din egen!

Fredag ettermiddag lanserer vi en egen, norsk lefse, nemlig fredagslefsa. Møt opp, lær å lage din egen lefse og imponer tacogjestene dine fredagene fremover.

- Helt siden vi fant opp bålet og kornet, har vi spist flate brød og lefser. Som for 300 år siden, spiser nordmenn lefser så å si hver uke – til fredagstacoen. Hva er vel mer naturlig enn å få en egen, norsk tacolefse? Nå kan du lære å lage din egen – mye morsommere og mye bedre på smak, sier Sagevik.

Foto: Norges Bygdekvinnelag – NBK

Salg av ingredienser, ferdigbakst og tilbehør

Skorter det på bakeutstyret hjemme? Fortvil ikke! I tillegg til demonstrasjon og smaksprøver, har bygdekvinnelaget salg av ingredienser til bakingen og skikkelige bakstkjevler.Og dersom du ikke har troen på egne bakeferdigheter ved takka, kan du sikre deg ferdigbakst fra bygdekvinnetunet.