september 5, 2017

Soppkontroll

Ikke gi opp soppen
Den norske floraen er proppfull av deilig sopp, og mange flere burde benytte seg av skogens små skatter. Kom og få den sjekket, helt gratis.

På soppkontrollen kan du ta med soppen din og få den sjekket av kyndige kontrollører. I tillegg til å gå hjem med en trygg og deilig soppkurv, går du også hjem litt mer kunnskapsrik og sikrere til neste sopptur.

Mange vegrer seg dessverre for å spise selvplukket sopp. Det er synd, men veldig forståelig. Man er kanskje litt usikker på soppen. Grunnene er mange.

Sannheten er at det er relativt få sopper som er virkelig giftige i norge. Mange er uspiselige, men de smaker som regel bare vondt, bitter, beskt eller rett og slett kvalmt. De spytter man ut. De giftige er i fra naturens side (som regel) utstyrt med faretegn, som farge eller lukt.

Hvor og når: Hekseringen, lør 14-18 og søn 14-17.