august 21, 2017

FELLESKJØPET

Levende opptatt av det

Felleskjøpet har en stor stand der de viser frem mye forskjellig fra produktspekteret.  Det blir noe for enhver smak, som maskiner til landbruket og hus/hage, innredninger med ulike husdyr fra Jønsberg videregående skole, baking for barna, produktsortiment fra NORGRO på området frukt og grønnsaker samt muligheter for prøvesmaking av ferdig høstede produkter.

I samarbeid med Graminor vil vi vise frem hele verdikjeden for korn fra foredling av en ny sort til ferdigbakte produkter. Her vil både barn og voksne kunne male eget Mirakel-korn til Mirakel-mel i tillegg til å bake egne Mirakel-boller.

Møllerens vil dele ut prøvepakker og Mesterbakeren har eget område der barna kan bake og steke forskjellige bakevarer.  Samvirkekylling deltar og viser klekking av kyllinger.  Dette skapte stor oppmerksomhet i fjor, spesielt hos den yngre garde.

Felleskjøpet har eget butikkutsalg på området med varer som er interessante både for barn og voksne.  I tillegg vil det være produkter som kan brukes til behandling av kjøtt og andre produkter du trenger til kjøkkenet eller ditt friluftsliv. En av våre leverandører, Muurika, vil være til stede for å vise frem sine stekeplater. De vil lage smaksprøver tilberedt på sitt utstyr.  Barn kan få ta sertifikat på trå-traktor og det blir ellers mange muligheter til å snakke med oss om jobbmuligheter og om mat til folk og dyr.

Felleskjøpet er den ledende leverandør av driftsmidler til landbruket, og har vært det i over 120 år.  Vi er landsdekkende og er eid av 44.000 medlemmer. Våre 2500 ansatte jobber blant annet i over 100 butikker, 42 kornmottak, 40 verksteder, 12 fabrikker, 3 møller, 33 bakerier og samarbeidspartnere der vi selv ikke har utsalgssteder.  Felleskjøpet tar imot, renser, tørker, lagrer og forbruker over 600.000 tonn norsk korn hvert år, og har flere enn 130.000 vareleveranser i året til norske gårdsbruk.

Velkommen til Felleskjøpets stand på Midt i Matfatet!