juni 30, 2017

Bondens bugnende bod

Bønder fra Hedmarken kommer til Midt i matfatet med kasser fulle av sesongens fristende grønnsaker. Hedmark Bondelag vil gjerne fremme kunnskapen om hvor maten kommer fra, og hva som skal til for å produsere den.

Kjærlighet til norsk mat er et av Bondelagets slagord, og dét med god grunn. Gårdbrukerne som er medlemmer er matprodusenter, og sørger for mye av det som blir servert på kjøkkenbordene i Norge. Norsk mat er helt i særklasse når det gjelder sunnhet og trygghet. Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder lite bruk av sprøytemidler og antibiotika i matproduksjonen.

Når Midt i matfatet går av stabelen, er innhøstinga godt i gang. Derfor vil et knippe av grøntprodusentene fra nærområdet komme med sesongens godbiter til Bondelagets stand. Her blir det kål, agurk, potet og løk – for å nevne noe av det som publikum kan få kjøpe her, kortreist og rett fra grønnsakskassa.

Anne Rustad i Hedmark Bondelag ser fram til å vise fram noe av mangfoldet i matproduksjonen i Hedmark.

Midt i matfatet er viktig for oss. Her kan publikum få møte bonden direkte og snakke om hvordan maten er produsert. I dag kjøper de aller fleste maten sin ferdig innpakket i butikken. For oss er det viktig å forklare hvilket arbeid som ligger bak, pluss hvilke fordeler norsk mat har med lite bruk av sprøytemidler og antibiotika. Og veldig mange synes det er flott å få kjenne på og plukke med seg matvarene rett fra kassa, helt ferskt og stuttreist, sier Rustad.

Her er noe av det som ellers er å finne av aktiviteter og tilbud på standen:

  • Hopp i halmen med Bondelaget
  • Naturstien Veien til maten
  • En prat med bonden som sørger for de gode råvarene
  • Salg av klær med BONDE-tekst
  • En hyggelig oase med kafébord og stoler
  • Salg av grønnsaker og poteter rett fra jordet

Bondelaget er på finne i låve-delen av messa, hvor det er mange artige aktiviteter for de yngre. Hos Bondelaget er det en stor «binge» for å hoppe i halmen, og like i nærheten er det mulig å hilse på folkekjære dyr fra bondegården. Årets natursti, som arrangeres i samarbeid med et knippe andre utstillere fra Heidner-klyngen, har tema Veien til maten. Spennende å bryne seg på for unge og eldre! Hedmark Bygdekvinnelag har stand i nærheten av Bondelaget. Bygdekvinnelaget frister med kaffe og biteti, og bidrar som alltid med ekte matglede.