mai 24, 2017

Nortura presenterer årets lam!

Midt i matfatet er et av årets høydepunkter på arrangementskalenderen, og Nortura gleder seg til å delta også i år.

Årets festival er midt i «høstens vakreste, eller skal vi si mest smakfulle eventyr», – nemlig lammesesongen. Dette vil vår stand bære tydelig preg av i år, – her vil du finne den største fårikålgryta du kanskje noen gang har sett, du vil finne ulike lammeprodukter for salg i kjøledisken og kanskje du også har lyst til å lære å lage lammepølser?

I tillegg vil våre lærlinger også i år vise deling av slakt, både lam og gris, og vår populære hamburgerskole er sjølsagt også på plass.

Velkommen til Midt i matfatet!

For mer informasjon om Nortura – se www.nortura.no

Fakta om Nortura Rudshøgda:

Nortura Rudshøgda er en av 25 fabrikker i Nortura og Norges største slakteri. Det er også Norges største bacon-fabrikk! I 2017 ferdigstilles en utbygging for å overta produksjonen fra Nortura Lillehammer, og etter utbyggingen har fabrikken et gulvareal på 46.500 m2 og totalt ca 600 årsverk. Nortura Rudshøgda er også den største industriarbeidsplassen i Ringsaker kommune. Her slaktes og skjæres gris, storfe og småfe, og foredlingsvirksomheten omfatter etter utbyggingen hamburgere, panerte produkter, ferdigmat, bacon, kjøttkaker, karbonader, kjøttboller, marinerte produkter og forbrukerpakket biff.
Noen tall (volum pr år)

  • Slaktevolum – 33, 5mill kgSkjærevolum – 18,8 mill kg
  • Foredlingsvolum – 23,7 mill kg
  • Hver dag kommer det 25 dyretransportbiler med slaktedyr til Rudshøgda, og i lammesesongen øker dette til ca 40.
  • Hver dag går det 10 lastebiler med ferdigpakket vare ut fra Rudshøgda
  • Hver dag spises det 350 kg mat i kantina hos oss
  • Hver dag vaskes det 800 kg med arbeidstøy i tøyvaskeriet (ca 2000 plagg)